Gyorsan elkészíthető mákos guba:
- 4 kifli
- 4.5 deci tej
- 2 dl habtejszín
- 6 evőkanál cukor
- 1 citrom héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg vaj
- 10-15 dkg darált mák (ki hogyan szereti)
- Daraboljuk fel a kifliket karikákra
- Vajazzunk ki egy jénait
- A mákon és a kiflikarikákon kívül mindent dobjunk bele egy lábasba, és melegítsük össze
- Ezt a löttyöt öntsük rá a kiflikre, és szórjuk meg mákkal ízlés szerint. Keverjük össze vigyázva, hogy ne törjön össze a nedves kifli
- Dobjuk be a sütőbe. Mivel nálunk lekopott a festés a sütőről, nem tudom hány fokon sült, de kb 160-180, és nagyjából 15-20 percig. Több helyen azt írták, hogy addig érdemes sütni, míg nem pirul meg a teteje, de szerintem úgy béna