Mákos guba

Gyorsan elkészíthető mákos guba:

  • 4 kifli
  • 4.5 deci tej
  • 2 dl habtejszín
  • 6 evőkanál cukor
  • 1 citrom héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 10-15 dkg darált mák (ki hogyan szereti)
  1. Daraboljuk fel a kifliket karikákra
  2. Vajazzunk ki egy jénait
  3. A mákon és a kiflikarikákon kívül mindent dobjunk bele egy lábasba, és melegítsük össze
  4. Ezt a löttyöt öntsük rá a kiflikre, és szórjuk meg mákkal ízlés szerint. Keverjük össze vigyázva, hogy ne törjön össze a nedves kifli
  5. Dobjuk be a sütőbe. Mivel nálunk lekopott a festés a sütőről, nem tudom hány fokon sült, de kb 160-180, és nagyjából  15-20 percig. Több helyen azt írták, hogy addig érdemes sütni, míg nem pirul meg a teteje, de szerintem úgy béna

guba1 guba2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>