Szegény madár

Két hete hirtelen felindulásból (és Vince nyafogásának megszüntetésére) ellátogattunk a jászberényi állatkertbe. Egy nem túl nagy, cserébe kedves kis állatkert, kisgyerekeknek bőséges látnivalóval. Sőt, még én is olyat láttam, amit máshol nem. Egy szegény kismadár a szemünk láttára lett öngyilkos.
Biztos ti is láttatok már ablakokra ragasztott ragadozómadár matricákat. A butuska madár egy ilyen matricás ablaknak repült neki tiszta erőből, ráadásul az ablak egy árnyékos házon volt, tehát nem is egy virágos rétre vezetett azon át az út. (Bár lehet melege volt, hűsölni akart.) Szóval egy nagyot koppant, remegett párat, és mire az állatkert szakképzett ápolói kiértek, már késő volt. Mindezt a kölkök szeme láttára. Természetesen gyorsan elvitték a baleset helyszínéről a madárkát, és remélem odaadták valamelyik oroszlánnak, hogy ne legyen teljesen értelmetlen a halála. Arra is hasznos volt az eset, hogy felhívtuk a gyerekek figyelmét arra, milyen veszélyes ész nélkül rohangálni.

nyakasmadar
Szegényke

Ha esetleg van valakinek tippje, milyen fajta volt, akkor ne kíméljen. Élőben még soha nem láttam ilyen madarat.

2 thoughts on “Szegény madár

    1. És tényleg! Mindig is akartam tudni, hogy néz ki az énekes rigó :-). Most volt időm megcsodálni..
      25000 ft az eszmei értéke, nem is olcsó!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>