Etető

Tavaly télen próbáltuk meg először élelemmel ellátni szegény kis madarakat a hidegben. Nem volt nagyon nagy siker, egész májusig egy kósza veréb se szállt felénk. Bezzeg itt Csillaghegyen! A házzal együtt vett etetőbe téve a magokat, már másnap reggel óriási bulit csaptak a cinkék. Egész nagy csapat verődött össze, 5-6 madárka csipegette a cinkegombócot (az a golyó a tetőn), és a szotyit. A többi magot (árpa, köles, búza) nem csípik annyira, csak a szotyira hajtanak rá. Kiválogatják a többi mag közül, felrepülnek vele egy ágra, és csőrükkel feltörve a héját, kiszedik belőle a finom belsejét. A szilvafa alatt már egész nagy kupac szotyi héj van szétköpködve, pont mint egy futballmeccsen. Az etető környékén eltöltött idejük is egyenes arányban van a szotyi mennyiségével.

Míg a belvárosban egy adag mag elég volt egész télre, itt 2-3 naponta kell utántöltenem az etetőt. Ezek a dögök ki akarnak enni a vagyonomból!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>