Főzhető gyurma

Olcsón elkészíthető otthoni gyurma receptje.

- 25 dkg liszt. Bármilyen lehet, akár ehetetlen zsizsikes is.
- 3 evőkanál só
- 2 evőkanál olaj
- 1 evőkanál borkősav vagy citromsav (patikában kapható)
- 3 dl víz
- opcionálisan bármilyen ételfesték (Tesco-ban 70 forintért lehet kapni szuper jót)

Egy lábosba öntjük a hozzávalókat, majd lassú tűzön addig melegítjük, míg szép lassan gyurmává csomósodik. Ezután gombóccá gyúrjuk. Az ételfestéket hozzáadhatjuk az elején is, de ha több színt szeretnénk kihozni egy főzésből, akkor a végén ajánlatos. Fóliába csavarva a hűtőben hetekig eláll.

4 thoughts on “Főzhető gyurma

  1. elképesztő, hogy mikre rá nem jön az ember ha elb*ssza az ebédet…
    Vinyónak és Aurélnak, hogy tetszett, hogy ebéd helyett gyurmázhatnak?

    1. :D . Ez egy párhuzamos projekt volt. Anya főzött ebédet, Apa valamit, amiből gyurma lett.
      Lehet, hogy az ebéd rövid távon nagyobb siker volt, de már nincs belőle semmi. Míg az én gyurmám még mindig ott figyel a hűtőben! Hoppá!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>