Gyerekes wellness

Annamari nemrég meggyőzött, hogy menjünk el egy gyerekes wellness hotelba hosszú hétvégére. Nem volt könnyű, de ügyesen csinálta. Teljesen spontán megkérdezte, hogy mennyibe került a decemberi síelésem, majd megemlítette, hogy ő egy ilyen hosszú hétvégét szeretne :-) . A hotelról előzetesen sok jót meséltek, a szálloda kifejezetten a gyerekesek igényeihez van igazítva, a kölkökön kívül szinte semmit nem kell vinni, mindent tudnak adni – etetőszék, babafigyelő, rácsos ágy, babakocsi, partedli, játszóház, még két játszóház, gyerek programok, locsi-pocsi uszoda. Ehhez képest három órán át pakoltunk itthon a nélkülözhetetlen cuccainkat, de ez már a mi balgaságunk. A szálloda ígérete szerint a megfáradt szülő ott is hagyhatja az oviban (játszóház) a kölköt, vigyáznak rá, és közben elmehet szaunázni, kondizni, úszni, vagy egyszerűen csak aludni. Elég pihentetőnek hangzik.
És akkor a valóság: Ez nagyon durva!!! Mintha beköltöznél négy napra egy játszóházba, ahol a csoki is ingyenes! A gyereknek persze ez maga a paradicsom. Akárhova bemehet, mindenhol játékok várják, mindenhol program van. Ettől meggajdulnak, egész nap pörögnek, rohangálnak fel-alá. A nagy sem olyan nagy még, hogy tök egyedül ott lehessen hagyni bárhol, a kicsi meg túl kicsi, őt még nem is vállalják. Ezért aztán mind a ketten tök elfoglaltak vagyunk, rohangálunk a gyerekek után, a pihenő részleget nem is láttuk. A reggeli és a vacsi svédasztalos, ingyenes sütivel, alig lehet kordában tartani őket. Este is alig bírnak megnyugodni, a kisebbik sokkal rosszabbul alszik, mint otthon, lehet a sok élmény, sok inger felébreszti, emiatt mi sem alszunk.
Egyébként nem csodálom, hogy a szálloda a családosokra specializálódott. Ahova a gyerekesek beteszik a lábukat, oda más már úgysem mehet pihenni. Itt is sajnálattal néztük azt a néhány osztrák nyugdíjast, aki félrenézhette a katalógust, és a millió gyerek keltette hangzavarban próbáltak vacsorázni. Azt a hangerőt még az is rosszul viseli, akinek gyereke van.
Egy szóval jól gondolja meg mindenki, hogy el akar-e menni egy ilyen helyre. Kis gyerekkel pihenni semmiképpen nem fog, mi is inkább az anyóswellnessbe megyünk legközelebb. Egy szóval mindenhol jó, de a legjobb otthon, legalább egy felöltözésre a játszóházaktól.

Ez ment egész nap. Leghitelesebb a videót végtelenítve nézni…

2 thoughts on “Gyerekes wellness

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>