Új bringa

A héten elvittem a munkába járós bringámat az utca végi szervizbe, mert már nagyon ráfért. A szezon vége fele össze-vissza váltogatott, a kerék elég sokszor hozzáért a fékhez, és ha picivel jobban ráléptem a pedálra, akkor szinte mindig ugrott egyet a lánc. Jó ötlet volt, végre kiderült miért hagytak le az irodába menet csini kosztümös lányok, akik csak arra vigyáztak, hogy a sminkjük el ne kenődjön. El volt törve a tengely a hátsó kerékben! Egy picit meg is lepődtem, hogy egyáltalán gurul egy bringa törött tengellyel. Jelentem egész jól gurul, csak a kerék izeg-mozog, és jelentkeznek a fentebb említett hibák.

Fél tengely
Kopott fél tengely. Vagy inkább negyed tengely.

Az is kiderült, hogy van pár rosszakaróm. Valaki egy fogóval vagy Isten tudja mivel megpróbálta elcsípni a vázat a hátsó keréknél. Egész jó erőben lehetett, mert majdnem sikerült is neki. De hogy miért volt ez jó nekik??

ujkerek
A harapás nyom

A ráadás, hogy már tavaly télen is elég gyakran leeresztett a kocsi egyik kereke. Nagyjából hetente kellett felfújni, de akkor azt hittem csak a gumisok tették fel rosszul azt a téli gumit. De nem. Most derült ki, hogy a kerék oldalán volt egy szúrás nyom. A gumis nem volt benne száz százalékig biztos, hogy kiszúrták, de azt tartotta legvalószínűbbnek.
Mostanában metróval járok. Remélem azt nem teszik tönkre.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>