Reszponzív dizájn

Ez most a legmenőbb dolog az interneten!
Na jó, már vagy három éve a reszponzív dizájn a menőség. És hogy ez mit jelent, azt most saját magatok is láthatjátok a zsebin. Elsőre, egy szakavatatlan szemnek talán csak sima ráncfelvarrásnak tűnik, pedig legbelül komoly változásokon esett át minden. Ami rögtön feltűnhetett, az a végletekig letisztult új külső, értsd semmi csicsa, az oldal egyszerű, mint egy bot. Ez eddig sem volt nagyon másképp, a zsebi mentes volt a barokkos túlzásoktól, ezért tehát nem érte volna meg egy fűszálat sem keresztbe rakni. A fő változás, hogy mostantól a mobil eszközöket, mint az okostelefon és tablet is támogatjuk, azokon is élvezhető lesz a mi blogunk! És pontosan ez a reszponzív dizájn lényege. A web oldal érzékelve az eszköz szélességét, ahhoz igazítja magát, és igyekszik minél barátibban megmutatni a tartalmat. Például mobilon nézve az oldalsó menüsor alulra ugrik, valamint a főmenüből is csak egy gomb lesz, hogy több hely maradjon a bejegyzésnek. Csúcs-szuper!
De nem csak ennyi a változás. A mobil eszközökről száműzve lett a flash (sem az Apple, sem az Android nem támogatja alapból), helyét a html5 és javascript vette át, így mindent, ami flash-t használ és fontos, igyekeztem lecserélni egy neki megfelelő html5-ös verzióra. Ez nagyjából a hangokat és a videókat kezelő plugin-ek cseréjét jelentette, plusz kis módosításokat pár régebbi bejegyzésben.

mobilzsebi

És miért most pont jött el az idő a változásra? Egyrészt nyilván a választások közeledtével jól fog jönni, hogy a megújult zsebi virtuális szalagját ünnepélyes keretek között átvághatom, másrészt most kaptunk a telenortól egy pici okostelefont ajándékba. Egyszóval most kezdett el érdekelni a dolog.
Ha esetleg láttok hibát vagy csúnyaságot az oldalon, akkor írjatok, és aztán vagy kijavítom, vagy nem, vagy gyorsan vagy lassan.

4 thoughts on “Reszponzív dizájn

    1. Ja :-). Most már csak be kell szerezni egy jobb mobilt, vagy tabletet, mert amit kaptunk, azon nagyon szenved az oldallal. Cuki kis mobil, de nem túl erős.

  1. Mi az, hogy “Cuki kis mobil”?? ..Teeee reszponzív homofób… :-)
    Én azt mondom, hogy egy mobil minimum legyen erősebb a Beéapunál és akkor nem lehet gond!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>