Madáretető

Ma elkészítettük az első madáretetőnket. Nem kell hozzá szinte semmi, csak egy kis madár eleség, szög, pille palack és 15 perc. Mielőtt nekiáll az ember barkácsolni, azért érdemes pár dologgal tisztában lenni. Először is, az etetés ha nem is egy életre, de egy egész télre szól. Ha már egyszer odaszoktak a madarak, akkor nem túl szép dolog elfeledkezni róluk, és éhezni hagyni őket. Fontos még, hogy olyan helyre tegyük az etetőt, ahol se macska, se mókus nem éri el. Míg az első a szárnyasokat, a második a magokat szereti elfogyasztani. Szerencsére ez nálunk nem gond, macska még sose mászkált a párkányunkon, míg mókust a házunk 1 km-es körzetén belül nem láttam. És az etetést sem szándékozom abbahagyni tavaszig, kivéve ha a meglátok egy galambot a palackunk közelében.

Galambok ellen a palackra vágott lyuk méretével is igyekeztem védekezni. Jelen állapotában csak a cinege méretű madárkák tudnak beszállni csipegetni, legalábbis remélem ők még épp beférnek. Egyébként már vagy 3-4 órája kint van az etető, de eddig még a madár se járt erre. Talán a marketing sikerült rosszul, de remélem ezután a zsebis bejegyzés után nagyobb lesz az érdeklődés. És esetleg a konkurenciához, a második emelet 7-es etetőhöz is felcsempészek egy madárijesztőt, biztos ami biztos.

5 thoughts on “Madáretető

  1. Idő kell mire odaszoknak….. nálunk egy pöffencs nagy rigó fészkelte be magát az etetőbe tavaly télen és zavarta el a cinegéket meg stiglinceket.. keresztbe tettünk egy lécet az etető bejáratához, hátha nem fér be, de valahogy megoldotta :-P el kellett mindig zavarni. Mi a teraszról vagy a nappaliból látjuk a madárjárást az etetőre és hihetetlenül jópofák. Volt mikor több, mint 10 madárka héderelt benne. Mi diót és fekete szotyit szoktunk kitenni nekik.

    1. Már nagyon várom őket, de még semmi. Nézegetem, de a magok is kb. ugyanabban a pózban vannak, ahogy betettük őket. De hurrá, jön a hideg, talán most már nagyobb keletje lesz az etetőnek. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>