BAM

Bringázz a munkába.
Nemrég fejeződött be a kerékpáros klub őszi kampánya és nyereményjátéka. Nem volt bonyolult a szabályzat, az elmúlt egy hónapban kellett minél többször bringával menni munkába, és aki legalább nyolcszor azzal ment, az részt vett a sorsoláson, ahol egy csomó hasznos és haszontalan dolgot lehetett nyerni. Könnyedén teljesítettem a feltételeket, mert az egy hónap alatt 20-szor bringáztam be, összesen 360 km-t megtéve. A cégen belül ezzel a gyönyörű második helyet söpörtem be, a cég összes kilométerének a 34.6%-t teljesítve. Képzelhetitek hányan cangáztak, ha az első kettő több mint 70%-ot hozott össze. Lássátok alább a bizonyítékot, majdnem a saját testsúlyomnak megfelelő CO2-vel lett szegényebb a világ. (Engem meglepett, hogy a CO2 ilyen nehéz. Mert ha nehéz, ne repüljön!)

bam

A fenti táblázatból a spórolt benzin sorral azért vitatkoznék. Az egy dolog, hogy egyébként nem kocsival járok, ezért nem spórolnék a benzinen semmit, de mivel a havi BKV bérlet hasonló árban van, ezért azt vehetjük nagyjából helytálló megtakarításnak. Viszont amióta bringázom, azóta éhes vagyok reggel, éhes vagyok délben, éhes vagyok ebéd után, és éhes vagyok délután és éhes vagyok este is. Ami plusz pénzt a zöldségesnél és a büfében hagytam, azzal bőven lenulláztam a bérlet árát. Ráadásul a megnövekedett kaja bevitel megnövekedett mérges gáz kibocsátással is jár, amit az ózon réteg bán. Ha ezt akarja a kerékpáros klub, hát legyen. Hogy azért jót is mondjak, nagyon jól esett a rendszeres napi mozgás.
Nem is említettem, tudjátok mit nyertem a sorsoláson?

Semmit. Soha nem nyerek semmit :-( .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>