Imi mester

Nemrégiben írtam, hogy két majdnem jó garminból sikerült apróbb nehézségeket legyűrve egy használható órát faragnom. Akkor azzal zárult a bejegyzés, hogy Imi mester megkapja a gomb és gps nélküli órát (meg az enyémet), hogy csináljon belőlük valamit. És Imi mester csodát művelt, a szarból várat épített! De hadd idézzem őt:

“Egy kis helyzetjelentés. Eddig csak a GPS problémással foglalkoztam. Gondoltam, hogy a main alaplapot és a GPS alaplapot összekötő kis 5mm széles 10 pin-es 25mm hosszú kis szalagkábellel van probléma. Sejtésem be is igazolódott. Ehhez a main alaplapot ki kellett vennem, aztán már ki lehetet szabadítani a kis szalagkábelt. Koszos volt nagyon. Szerintem beázhatott, de az érdekessége az, hogy azok a kis tüskés érzékelők gyönyörű állapotban vannak, mintha soha nem látott volna vizet. Terveim szerint itt nem is kell forrasztani csak jól összeragasztani. Gondolom emlékszel, hogy a gombok hiányoznak ennél a modellnél. Na, ez egy izgalmas probléma, hogy lehet ezt javítani. Sok keresgélés után találtam egy elég széles fekete gumit, amit formára vágva rá tudok kívülről illeszteni a kávára, hogy a lyukat teljesen beborítsa. Ezt tegnap mind a két oldalra fel is ragasztottam. Remélem, jól fogja bírni a strapát és a nyomkodást. Pillanatragasztót használtam. Viszont van olyan pont, ahol kb 1 max 2mm felület találkozik a kávával, mert nincs több hely. Majd még varázsolok valamit, hogy biztos, hogy bírja a strapát. A viccesebb része az, hogy ez a gumi ugye a káva külső síkjára fekszik fel, de a mikró kapcsoló 3.2mm-rel beljebb van. Tehát, kellett találnom egy olyan távtartót, amit majd fel tudok ragasztani belülről a kívülről rá ragasztott új gumiborításra a káván lévő lyukon keresztül. A távtartó pecek 3.2mm hosszú és 4mm széles kicsit ovális alapú hasáb. Na, mire találtam megfelelő méretű/vastagságú műanyag donort, az nem volt egyszerű. Utána az előbb említett ovális alapú hasábnak a kifaragása a donor műanyag dobozból sem volt egyszerű mutatvány. Kis mérete miatt nagyon nehezen tudtam megfogni. De jelenthetem, hogy meg vannak.”

Az én órám javítása már nem volt ilyen izgalmas:

“A másik az egyszerűbb lesz. Ott csak kábeleket kell csinálni, forrasztani kell és ragasztani. Kábelt, pákát, ónt már behoztam. :-) Az max 1-2 óra és már száradhat is.”
garminimi
Imi remekműve, új gombokkal, működő GPS-el

Ahogy látjátok, egy fokkal szebben sikerült, mint az én órám.
Persze a puding próbája az evés, egyik reggel felkötöttem mind a hármat a csuklómra, és bebicajoztam a munkahelyre. Ahogy látjátok, a három vonal (kék, lila, narancs) tökéletesen fedi egymást, talán csak József Attila úti árkádok alatt esik szét a jel.

A három óra együtt
A három óra együtt

Imi, ez csillagos ötös!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>