Felfüggesztve

Tegnap egy rövid időre újra elérhetetlen lett a zsebi. Gondolom ezt rajtam és pár számítógépes roboton kívül senki nem vette észre, de ez így van rendjén. Gyorsan intézkedtem, hívtam is a zsebit kiszolgáló céget cseten és keményen a virtuális asztalukra csaptam. Kiderült, hogy olyan tartalmat találtak a zsebin, ami szerintük veszélyes lehet a rendszerükre, és talán az egész világra is. Erről írtak egy is egy levelet, hogy pár napon belül távolítsuk el a leselkedő veszélyt, különben irgum-burgum. Az email persze a spam-ek közt landolt, és egy héttel a fenyegetés után a zsebi tényleg elveszett.

Zsebi kicsinálva
Zsebi kaputt

Biztos kíváncsiak vagytok mi volt az a leselkedő veszély, amit el kellett volna távolítanom. Emlékezhettek, hogy pár éve a zsebit tényleg feltörte egy hájas, pattanásos, randa hekker. Az akkor a töréshez használt file-okat átnevezve, és bezippelve megtartottam emlékbe, és a szolgáltató vészjelző rendszere ezekre riasztott be. Informatikában kevésbé járatosaknak ez kb. annyira veszélyes, mint egy ketrecbe zárt fogatlan, döglött oroszlán.
Ne izguljatok, a Zsebi élt, él, és élni fog!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>