Garmin szerelés

Sportoló csapatunkból majdnem mindenki vett GPS-es órát és aki vett, az mind a szuper garmin forerunner 305-öset választotta. Az első pár évben nem nagyon volt baja senkinek vele, de mostanában már szinte alig működik valamelyik az eredeti sorozatból: Dönciéből kiestek a gombok, Pistiné nem fogja a GPS jelet, Ádié beázott és csak töltőn működik, Szegának nem menti el a megtett útvonalat, Krisznek aksi gondjai vannak, csak az enyém húzta eddig nagyobb gond nélkül. Úgy látszik öt évnél tovább nem bírja a strapát a szerkezet, a ragasztás beereszti a vizet, a puha műanyag gomb megadja magát. De mivel volt még olyan alig használt, aminek a belseje hibátlan volt (Döncié), és olyan is, aminek a külső része tűnt épnek (Pistié), gondoltam a két kukára ítélt órából megpróbálok összerakni egy működőt. A feladat egyszerűnek tűnt. Az órákat egy kis késsel szét kell feszegetni (csak ragasztva vannak, könnyedén szétjönnek), majd lehetőleg valami tömítő ragasztóval az ép feleket összeragasztani. Imre (órajavító guru) ajánlása egy szilikonos ragasztó volt, amire pillanatragasztóval kell rásegíteni.

A nem túl bonyolult művelet során ezeket rontottam el:
1. A gombok nehezen működtek, ezért megpróbáltam a gomb belső felére egy kis extra műanyagot felerősíteni. Sajna a pillanatragasztóból sokkal több folyt ki a kelleténél, ezért a puha, hajlékony gumis rész beton keménnyé változott. Az egyik gombot jelenleg alig lehet benyomni. Előtte se volt jó, most se az.
2. Ragasztás után, még mielőtt megszárad, meg kell nézni, hogy be lehet-e kapcsolni a gépet, a pici pöckök jól érintkeznek-e, hogy később ne kelljen újra szétszedni. Ezt megnéztem, de másnap, amikor megszáradt a ragasztó, és leszedtem a szorító csipeszt, akkor már nem lehetett. Pont a csipeszek ereje hiányzott… Szedhettem szét, és kezdhettem elölről.
3.  Nem lett nagyon designos. Mondhatni elég randa, bár ez engem kevésbé zavar.

Ezeken az apróságokon kívül jól sikerült a szerelés, lett egy új(ra) működő óra! Azóta már eveztem is vele, azt is kibírta probléma nélkül.
A legszebb az egészben, hogy múlt vasárnap lettem kész, és másnap a saját órám kilehelte lelkét :-( . Az előző napi evezés során léket kapott, kis víz beszivárgott, az érintkezői  ettől elrozsdásodtak, eltörtek, és nem lehet többé bekapcsolni (csak ha töltőn van, pont mint Ádinak). Akkor kinek kell egy új óra? Nekem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>