Kinizsi 100

Nagy gratula Dénesnek, Czalbinak és Dévnek az emberfeletti teljesítményért, hogy kipipálták a Kinizsi 100-at. Békásmegyer – Tata erdőn-mezőn át, 100 kilométer hosszan, 2900 m szintkülönbséggel, kevesebb mint 24 óra alatt (közel 20 óra gyaloglás a jobbaknak).

Hajnal kettő körül volt szerencsém értük kocsikázni Tatára, a célba. Dénes addigra már ott csücsült a célhelyiségben, kb. 1 méterre a célvonaltól, konkrétan nem volt szék közelebb. Ránézésre rendben volt, de amikor megkérdeztem, hogy “na milyen volt?”, akkor csak annyi jött ki, hogy “k**rva szar”. És mint kiderült, Dénes bírta a legjobban. Dévre és Lacóra kb. 10 percet kellett várni. Czalbi teljes letargiában, falfehéren, sírás határán, szó nélkül ért be. Dév közvetlen utána, teljesen kifacsartan, az orra alatt dörmögve, pont ahogy rozzant öregemberek szoktak a túlzsúfolt buszon zsörtölődni (vagy ahogy a Béci szokott duzzogni). Jött az újboli “na milyen volt?”, és jött a Dénes féle válasz még kétszer, csak sokkal, de sokkal hosszabban kifejtve. Még hazafele, a meleg kocsiban ülve is azt hallgattam, ahogy hátul azt mormogják, hogy “hogy lehettem ekkora f@sz… ki az a hülye, aki… a jó édes anyámat…”. Persze azért jutott megjegyzés Pisti kislánynak, a nagy maratonistának is, aki 52 km után lekopogta a kinizsit, előtte gondosan lemerítve a GPS-t. Pedig az igen jól jött volna, mikor a bajnokok a vaksötétben álltak egy rét közepén, és fingjuk sem volt merre kell menni. Mint ahogy a fejlámpa is, amit Dév a kocsiban felejtett.

Óriási gratula még egyszer, a korai kelés ellenére rég szórakoztam ilyen jól. Jó volt hallani a nyöszörgéseteket, és sokat tanultam Tőletek – az okos saját, a bölcs más kárán tanul. Soha, de soha nem akarom ezt megcsinálni. Sokkal durvább egy maratonnál, és nincs semmi értelme :-) .

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>