Céklás brownie – inkább redie

Az alábbi receptet a Baba magazin 2012. decemberi számában találtuk és iziben megsütöttük. Egyébként mostanában fog lejárni az előfizetés, erősen gondolkodunk, hogy meghosszabbítsuk-e.

Hozzávalók:
50 dkg cékla
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
2 tojás
15 dkg finomliszt
4 dkg holland kakaópor (ejj, azok a híres holland kakaóültetvények… de legalább ettől lesz vicces a süti!)
1 csomag sütőpor
1 kiskanál őrölt fahéj
1,5 dl olaj
15 dkg cukor
csipet himalájai só

A megpucolt céklát megfőzöm, majd felkockázom, és botmixerrel krémesítem. A kész krémet egy tálba kanalazom, beleütöm a két tojást, majd elkeverem. Egy másik tálba kimérem a liszteket, hozzáadom a sütőport, a kakaót, a fahéjat, a cukrot és a sót. A szárazakat alaposan összekeverem, majd a céklához adom, s végezetül az olajjal elkeverem. Közepes méretű, sütőpapíros tepsibe öntöm, és a 160 fokra előmelegített sütőben nagyjából háromnegyed óra alatt készre sütöm. És kész.

Ízre igazán remek, de ha még finomabbat szeretnétek enni, akkor cékla helyett használjatok inkább valamilyen csokit. Csokitól a brownie tényleg barna lesz, nem ilyen gyanús piros.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>