Geronimo

Az utóbbi időben egy picit visszaesett a zsebis bejegyzések száma. Ennek egyik legfőbb oka, hogy igen csak el voltam havazva. Egy java-s REST alapú webservice projektet kellett betennem eclipse és az apache-s geronimo alá (ami azért támogat xml-t, soap-ot, és persze az alapértelmezett json-t). De nem akármilyen geronimo, hanem a 3.0.0-ás alá, mert csak az tudja a teljes 6-os Java EE-t, amit használunk. A tisztánlátás kedvéért mondom el, hogy a projektben van egy Web modul, egy EJB és pár utility jar. Az EJB JPA-n keresztül éri el az Oracle Db-t, és mivel a geronimo eleve tartalmaz JPA-t, meg egy csomó mást is, eleinte bazi sok Java classloader összeakadást kellett kiszűrni. Valahogy sehogy sem az EAR lib-jeiben megadott jar-okat szívta fel, hanem a geronimoban installált bundle-ben lévőket. Persze a doksi sem volt mindig pontos, sok felesleges szenvedést okozott. Amikor ezt kipipáltam, akkor jött a globális jdbc Db pool-ok felvétele, ami sehogy sem akart szinkronban lenni JPA jta datasource bejegyzéseivel. De szerencsére a persistence.xml-ben lokálisan definiálva végül is úrrá lettem a helyzeten. Nem ideális megoldás, de jobb, mint a semmi.
Mint látjátok, nem volt könnyű, többször majdnem feladtam, de aztán a hét végére sikerült beizzítanom a geronimot, hurrá-hurrá. Ilyen pofonokat osztottam ki neki, hogy komolyan vegyen, és működjön.

Ha legközelebb megkérdeztek egy infóst, hogy mit csinál, és legyintve csak azt mondja, hogy zenét, filmeket és pornót tölt le a netről, miközben lövöldözős játékot játszik, akkor azt csak miattatok teszi. Hát égesse magát a fenti szöveggel???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>