Harangláb

Nyaralás alatt elvetődtem Kisörspusztára is, ami egy nagyjából 10-15 házból álló falu település hely. Csak egy homok borítású utca van, de annak sincs neve, a házakat számok alapján lehet beazonosítani (ha jól rémlik, Kisörspuszta 12. simán csak egy hippizöld alapon  színesre pingált lakókocsi). A hippizöld nem véletlen, talán Magyarországon az ezer főre vetített hippik száma itt lehet a legmagasabb.
Kisörspuszta esetleg két dologról lehet(ne) híres. Az egyik a hófehér homokos partú bányatava, amihez egy palló nélküli híd vezet. Érdekes volt látni, ahogy ezen hídszerkezeten egy kisgyerekes család átkelt.

Lakókocsi, híd
Lakókocsi, híd

A másik a nemrégiben szépen felújított harangláb. A renoválás még a helyi konditeremre is kiterjedt, ami egy fekvenyomópadból áll, rúdként pedig egy féltengely funkcionál. Természetesen azonnal kipróbáltam, és megdöntöttem a helyi női rekordot, ami 60 (hatvan) kinyomás. Nem értem miért, de a helyiek csak a női rekordot árulták el nekem, holott látták a kidolgozott felsőtestem. Na mindegy, alább egy kis videó a csúcsról, győzzétek számolni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>