Utolsóból első

Rövidke összefoglaló következik az elmúlt három hétről.
Természetesen most is szeretném megköszönni a részvételt, 40%-os növekedést értünk el a játékosok számában a 2010-es VB óta (talán a facebook sem tud ilyen növekedést felmutatni). Mindez persze a Zsebi látogatottságán is meglátszott, rekord méretű forgalmat generáltatok. De hőség ide vagy oda, a szerverek állták a sarat.

Forgalom heti bontásban. Megizzasztottátok a vasat...

Igen kevés meccset volt lehetőségem megtekinteni, de ahogy hallottam, igazán színvonalas bajnokság volt. Talán csak a kieséses szakasz vége felé jöttek azok a meccsek, ahol mindkét csapat a gól elkerülésére játszott, nem a lövésére. Minő meglepetés, a tippjeinkkel is pont ez volt a helyzet. A csoportkörben olyan meccsenkénti pontátlaggal lehetett csak az élbolyban lenni, amihez az kellett, hogy lényegében minden meccsnek a győztesét eltalálja az ember. Én csak egy picivel hoztam rosszabb átlagot, mint két éve, mégis szinte kibéreltem az utolsó helyet és csak a későn ébredőket tudtam magam mögött tartani. Nyilván a jobb átlagok azzal is összefüggöttek, hogy ezeket a játékosokat látjuk hétről hétre a különböző bajnokságokban, és nem egy Ghána – Dél-Koreára kellett tippelni. De hogy itt is legyen meglepetés, arról az utolsó három meccs gondoskodott, ahol alig szerzett valaki pontot. És hogy tényleg ne érezzük magunkat a legnagyobb totó királynak, arról kizárólag Vince tehet (még egyszer boldog első szülinapot). A következetesen, megalkuvást nem ismerően kiötlött 1-0-kal a középmezőny stabil tagja tudott lenni, és néhányunkat meg is előzött. Érdekes lehet még, hogy átlag alapján a mostani játék első és harmadik helyezettje (Dönci és Cigi) két éve a két legutolsó ember volt, akiken az egész mezőny röhögött. Jogosan merül fel mindenkiben a kérdés, hogy ez miként lehetséges. Dopping, csalás, lefizették az adminisztrátort (sajnos nem)? Esetleg ez nem is észjáték, csak a szerencse számít? Úgy érzem ezt legkorábban csak két év múlva fogjuk tudni eldönteni. Egy szóval  a brazil vb-re ismét visszatérünk, készüljetek, nézzétek a BL-t, az Afrika Kupát, és a Copa Libertadorest.
A végére kell hagynom egy óriási mea cuplát, Annamaritól jogtalanul vettem el egy telitalálatot. Végig egyedül tippelt – ami meg is látszik, mert simán vert – én csak engedelmes titkárnőként jegyeztem be helyette az eredményeket. De a portugál – spanyol elődöntőre adott 0-0-t akkora hülyeségnek tartottam, hogy azt sokadik visszakérdezésem után megváltoztatta. Ezzel magabiztos második helyett bukott el. Nem is értem hogy merhettem beleszólni, amikor a másik totógyilkos dán – holland meccsen is telitalálatot ért el. A bánatsör (egy barna Krusovice) természetesen jár, ahogy a legjobb női versenyzőnek járó nyereménysör is.

A győztes, a spanyolokat éltető pólójában, fajitas szendviccsel.

спасибі & dziękuję
A Szervezõ Bizottság
Hajrá Brazilok, hajrá Zsebi!

4 thoughts on “Utolsóból első

    1. Már aratják a friss komlót és árpát, nemsokára főzik, és pillanatokon belül becsomagolják. Aztán valahogy eljuttatom hozzád.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>