A nap tanulsága

Este, sötétben, kivilágítatlanul, ittasan ne gyalogolj át egy négysávos úton, miközben a kocsiknak zöld van, mert el fognak ütni. Na igen, ez nem egy akkora okosság, amit sehol máshol nem hallhattatok, de bizton állíthatom van olyan, akinek ez új lenne. Például annak a hajléktalannak (de legalábbis nem volt jól eleresztve), akit ma este ütöttek el szemünk láttára a BAH csomópontnál, a mellettünk lévő sávban. Akkorát repült, hogy meg voltunk győződve, hogy nem élhette túl, de szerencséjére úgy néz ki, hogy csak az egyik  lábát törte el. Bátor volt, az átkelést maximum 30 méterre egy zebrától próbálta meg csúcsforgalom idején. Mondjuk amíg az aszfalton feküdt, biztos eszébe jutott, hogy ez nem volt egy nagy ötlet, mert legalább 6-7 zöldről lemaradt a mentők érkezéséig. Jobb vigyázni, na.
Érdekes színfoltja volt a balesetnek az a fiatal gyerek, aki véletlenül épp arra járkált. Először megkérdezte, hogy elütötték a férfit (sajna nem jutott eszembe, hogy az “igazat” mondjam neki: “Nem, csak szeret a beton feküdni”), aztán elkezdte nagyon aggódva bámulni. Amikor kérdeztem, hogy “orvos vagy, tudsz segíteni?”, akkor mondta, hogy max imádkozni tud érte. És hogy lássuk nem csak a szája jár, le is térdelt a fekvő ember mellé, rátette a kezét a lábára, és valószínűleg imádkozott. Mázlija volt az elütöttnek, hogy nem a törött lábát fogdosták :-) .

Aki mégis inkább kocsik közt szeretne rohangálni, annak ajánlom az Intacto című filmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>