Néger szalámi

Egy régi klasszikus. Ott is el lehet készíteni, ahol nincs sütő (vagy nem tudják kezelni).

Másfél deci tejet 15 dkg kristálycukorral felfőzünk, és amikor a gáz már nem ég alatta, 1 csomag margarint hozzákeverünk, hogy felolvadjon. Ezt a löttyöt és 5 dkg kakaóport, 10 dkg mazsolát – elhagyható ha nem szereted – 10 dkg darabos diót és 40 dkg darált háztartási kekszet összekeverünk. Celofánpapírra tesszük, kiterítve mintha gyúrt tészta lenne – de elég csak kanállal veregetni igazi nyújtás helyett. Szórjunk rá kókuszreszeléket, és kezdjük feltekerni. Minden tekerésnél szórhatunk rá még kókuszreszeléket és egyengessük, hogy szalámi formája legyen. Az a lényeg, hogy jól összeálljon. Mikor kész, mélyhűtőbe tesszük, megfagyasztjuk. Ha megfagy, akkor vágható lesz, akár papírral együtt is. Fagyás után elég, ha a normál hűtőben tároljuk, de ott muszáj, mert ha felolvad, akkor szétesik. Ha elsőre nem sikerül jól feltekerni, akkor majd másodikra tökéletesebb lesz, elrontani nem lehet. Esetleg rumaromával lehet ízesíteni, kicsit meglocsolni feltekerés előtt.
Jó étvágyat hozzá!

 

néger szalámi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>