Higgyétek el, ez marha jó lesz!
Tészta: (26 cm átmérőjű kapcsos tortaformához)
25 dkg finomliszt
16 dkg vaj (nem sós)
6 dkg kristálycukor
1 teáskanál reszelt citromhéj
csipet só
pici tejföl vagy natúr joghurt (ettől könnyebben összeáll)
Gyúrjuk tésztává és cipót formálva tegyük picit hűtőbe.
A tortaformát vajazzuk ki, nyújtsuk ki a tésztát és illesszük a tortaformába, az oldalára is kb. 4-5 cm magas peremet készítve. Tegyünk rá sütőpapírt és szórjunk rizst a tetejére különben felpúposodik (TÉNYLEG!!!). 190 fokos sütőben (5-ös gázfokozat) süssük 15 percig. Távolítsuk el a rizst, és süssük további 8 percig, majd hagyjuk kihűlni. De csak a tésztát, mert a sütőre még szükség lesz!
Töltelék:
0,8 dl tokaji
50 dkg túró (dobozos, mert az jobb ehhez)
12,5 dkg kristálycukor
1 evőkanál finomliszt (mert a nemfinom nem finom)
4 tojás szétválasztva
1,25 tejszín
A túróhoz adjuk hozzá a lisztet. A cukrot adjuk a tojás sárgájához és keverjük krémesre. Adjuk a túróhoz, majd a bort is öntsük hozzá. Verjük kemény habbá a tejszínt és a tojás fehérjét. Egyenként keverjük a túrós krémhez óvatosan. Az óvatosan azt jelenti, hogy a hab nem törhet el. Ha mégis eltörted, akkor az (málnás) bukta. Ezután öntsük a kihűlt, elősütött tésztára, majd 160 fokon 1 óráig süssük.
Málnaöntet (ígérem ez az utolsó összetevő):
30 dkg mélyhűtött málna felolvasztva (vagy eper – vigyázzunk, ekkor epres túrótorta lesz!)
3 dkg porcukor
1 teáskanál citromlé
Turmixoljuk a málnát, majd szűrjük át, ha időmilliomosok vagyunk, adjuk hozzá a cukrot és a citromlevet.
+VANÍLIA FAGYI (na jó, ez az utolsó, de ezt nem kell elkészíteni, boltból készen beszerezhető)
Jó sütögetést!
