Száz

Nagy évfordulóhoz érkezett a zsebibaba. Ez a századik, jubileumi bejegyzés. Nem is olyan rég, 2008. április 18-án keletkezett az első írás (a nagy sikerű “szia”), és onnan kevesebb mint 3 év alatt jutottunk el idáig. Ez pont elég sok idő ahhoz, hogy tudjak nosztalgiázni (igen, régen minden sokkal egyszerűbb volt), és jutalmul megosszak veletek pár háttérinformációt a blogkészítés rejtelmeiről. Ezekre a visszajelzés hiánya alapján már többen nagyon kiváncsiak vagytok, csak nem mertétek még megkérdezni.

Közel 3 év termése:
100 bejegyzés
19 oldal
6 kategória (mondjuk ezeket nem használom nagyon)
29 tag (az a béna felsorolás oldalt alul)
73 komment
548 spam komment (kegyetlenül kitörölve)

Költségek:
tárhely és domain regisztráció 7.900 Ft/év (+ÁFA)
1 banán/bejegyzés
1 popcorn + 10 dkg sós mogyi/oldal
de persze egy ilyen blog tulajdonosának lenni megfizethetetlen

Látogatóink földrajzi elhelyezkedése. Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a brazíliai magyar közösség a zsebibabán keresztül tájékozódik az anyaországban történtekről, inkább valami search engine robotja próbált meg onnan feltérképezni. Azért a képről jól látszik, hogy Magyarország a célközönség.

Eleddig vitathatatlanul a foci vb-re készült tippelős játék aratta a legnagyobb sikert. Hirtelen megugrott a látogatottség, ami addig szinte kizárólag keddre korlátozódott, recsegett, ropogott a hardver, izzottak a hálózati kábelek, de szerencsére sikerült kiszolgálni a napi maximum 300 klikkelést (2010. június 21. volt a csúcs). Azóta újra csak a keddek vannak.

Ha a legnépszerűbb oldalakat nézzük a foci vb óta, akkor a főoldal vezet a focis oldalakat megelőzve (focira jelentkezés, anyázófal), de számomra a legnagyobb meglepetés a zabos keksz recept előkelő 5. helyezése. Ez megerősített abban a hitben, hogy érdemes volt receptes alrovatot nyitni, és lesz még folytatása a dolognak. Csak bírjátok türelemmel.

És hogy mi jön ezután? Igen nagyratörő terveim vannak, amik megvalósításához csak egy kis idő kell. Újabb receptek, játékok, online tv (birka big brother), esetleg edzésterv készítő progi, valamint ha jól sikerülnek a tárgyalások a NASA-val, akkor tavasztól innen lehet majd irányítani a marsi szondákat.
Szurkoljatok!

2 thoughts on “Száz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>