Ajánló: Kakiszilva

A következő sorok nem igazi receptet fognak tartalmazni, inkább csak egy kis kedvcsinálót.

Nagy, narancssárga, zöldséges árulja, és nem tudod mi az. Na, mi az?

Igen, ez a hurma. Bár ahol eddig láttam, ott a legtöbb helyen hurma néven futott, azért magyar szó is van rá. Nálunk hivatalosan kakiszilvának hívják. Így azonban kevésbé jól marketingelhető, úgyhogy maradt az egzotikus hurma név.
Szóval vettem egy ilyet a minap, de még az elfogyasztása előtt megpróbáltam utánanézni, hogy honnan származhat. Sokkal előrébb nem vagyok. Van japán, nápolyi, de a zöldséges szerint az enyém dél-amerikai (kép alapján talán a japánhoz hasonlított a legjobban). Akárhogy is van, tuti messziről jött. Egyébként déligyümölcs jellege van (naná, a Délinél vettem, és ebéd utáni nasinak eszem), finom, édes, lédús husa van, és magokat sem tartalmaz. Héja vékony és meg lehet enni, bár általában meghámozzák. Egyesek szerint csak a majmok eszik hámozatlanul (ezt sajna későn tudtam meg). Íze talán egy picit a sárgadinnyére hasonlít, de aki utálja a sárgadinnyét, az is nyugodtan megkóstolhatja, mert semmi köze hozzá. Meggondoltam magam.
Szóval ha találkoztok vele, érdemes egy próbát tenni!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>