Pisti maraton

Gratulálunk Pistinek, hogy újra teljesítette a maratoni távot. Hosszú és kemény felkészülés meghozta a gyümölcsét, és a legjobb idejéből majd másfél percet faragva a hivatalos maratoni listánkon a 6. helyről feljött a 6. helyre. És ami még ennél is örömtelibb, felőrölte a világcsúcstartó Heile-t, és agyonverte a csílei vakondot. Még egyszer gratulálunk!
Gyors elemzés helyett lássuk mit nyilatkozott a hősünk:

“Hat beertem.
Sajnos kb 28-tol ugy ereztem magam, mintha en lennek a Hocsi, igy aztan alig birtam betotyogni a celba. Asszem valami ilyesmit erezhettel Szegecs a becsi maratonon. A vegeredmeny az oram szerint 3:42. A hivatalos eredmenyt meg nem tudom.
A Manhattan-be vezeto hidon egy akkora emelkedo volt, ami felulmulja talan meg a nyugati feluljarot.
Az amerikaiak serultek a 42 km-bol 41 km-t vegig uvoltottek (elegge idegesitettek is ezzel). Az egyetlen nyugis resz Brooklyn zsido negyede volt, mert az ott lakok eppen akkor szallingoztak ki a zsinagogakbol teljes harci diszben toraval a honuk alatt.
Esetleg elmenykent emlithetem, hogy lehugyoztam a Varadzero hidrol (az is lehet hogy nem igy irjak), mikozben az also szinten is futottak.
A chilei banyaszt (miner #12) azert remelem lenyomtam. Gebreselasiet viszont tutira, met kiallt. Nem birta!”

És most halljuk Heile-t:

“Nem értem mi történt. Könnyedén futottam, mint egy bóbitásantilop az őszi esőzések után zöldellő szavannán. De a Verrazano hídon lévő frissítőállomáson hagyott kulacsomban nem a faluhoz közeli patak kristálytiszta vize volt, hanem valami ökörhugyozás.  Miután belekortyoltam, 3 órán át fetrengtem a betonon, és zsiráfos-vizilovas hallucinációim voltak. Eddig csak egyszer éltem át hasonlót, amikor a falu sámánja egy gyengébb pillanatában összekeverte a csodaturmixa receptjét a hajnövekedést serkentő kotyvalékával. A következő  gazella ellésig az egész falu borotválta a nyelvét. Talán egy kenyaival kevertem össze a kulacsom, azok ilyen furcsa lények, furcsa szokásokkal.
Sajnálom, hogy nem tudtam befejezni a versenyt. Nagy szégyen, hogy egy magyar horgász is lenyomott, visszavonulok!”

pistipisi
Pisti készül a maratonra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>