Prága túra

Remélem nektek is olyan jó emlékeitek vannak a múlt heti prágai Czalbis és Derengős legénybúcsúról, mint nekem (köszönet a szervezésért Dénesnek és Pistinek). Sokat gondolkoztam, hogy mivel lehetne a legjobban jellemezni ezt a szombatot, de talán anyám fogalmazta ezt meg a legszebben a kint készült képek láttán:
“Gratulálok!! Egy nagyon intelligens legénybúcsú volt, és Czalbi szépen megborotválkozott!”
Az indulás izgalmasra sikeredett, főleg a két ünnepeltnek, mivel szerencsére fogalmuk sem volt az úticélról. És Mörfinek is, aki ígéri legközelebb eléri a vonatot. Igaz egy picit puhány volt, hogy csak Nagymarosig üldözött minket teljesen hiába. Ott szerencsére felszálltak az atomfizikus haverok egy csomó sörrel (prágai vonatra..). Védelmükre szóljon, hogy a pesti agysebészek kérték meg őket erre. Ezután az út kényelmesen, szórakoztatóan, és gyorsan telt el, és nagy nehezen minden sör is elfogyott a célig.

Jön a sör, meg a kanyari brigantik.

És ott kezdődött igazán a túra, a 7 km-es rohanás. De beszéljenek helyettem inkább az adatok.

Ha jobban megnézitek, az első kocsmáig egészen pontosan 60 méter és 45 másodperc telt el. Aztán próbáltuk ezt az átlagot hozni. Sajnos nem mindig sikerült, mert elég finnyásak vagyunk. A lehetséges kocsmák egyik fele nem volt elég csehes, a másik fele túl cseh. Aki esetleg aggódna, van azért néhány sörözésre alkalmas is. Természetesen ki is próbáltuk őket.
Itt egy érdekes matematikai kurriózumra hívnám fel a figyelmeteket. Ha jobban megnézitek, fraktál útvonalat jártunk be! Akármennyire felnagyítjátok az utat, mindig ugyanolyan cikkcakkos marad. Ha ezt publikáljuk, szinte biztos a Nobel díj, aminek a jutalmából igen sok sör jön ki. Persze kizárólag a további kutatások támogatásáért.
A hazafele út mély kómában telt, ami nem csak az átmulatott estének, hanem a hálókocsiban levetett cipőknek, és a sör által generált szélnek is volt köszönhető. Ha valaki nem nyitja ki a hálókocsi ajtaját kívülről, talán mind odavesztünk volna. De szerencsére megmenekült a két vőlegény, az ifjú arák legnagyobb örömére. Mert vasárnap sok dolguk volt még: főzés, mosás, takarítás…

Másnap igyekeztem én is valami hasznosat tenni, és felfúrtam a bicajomat a plafonra. Neeem, nem a sok sör ártott meg, csak muszáj volt helyet találni neki. Jól sikerült az akció, röpke 3 óra alatt befúrtam 8 csavart (kb 20 perc perc csavar!). Lehet nem világcsúcs, de még mindig fent van a plafonon, pedig csak egy 5 rugós (ehető) fúrógépem van. Marha büszke vagyok erre!

Alatta szoktam ülni

Na most mennem kell felhangosítani a tv-t, mert nagy a hangzavar. Itt Pesten sír a sok tehén, hogy elkelt e két szép legény.

One thought on “Prága túra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>