Már megint a Honvéd nyert…

Sziasztok Focisták!
Ugyan már elkezdődött az őszi szezon, de még eddig nem készítettünk számvetést a tavalyi bajnokságról. Pedig érdemes lenne, mert átlagon felüli izgalmakat hozott, szinte az utolsó pillanatig megjósolhatatlan végeredménnyel. Ősszel, az év elején egy kicsit elaludtunk (vagyis altattunk), de aztán huszáros hajrával beértük, majd a legvégén összeroppantottuk a KSI-t, és ha minimális különbséggel is, de érzésem szerint megérdemelten diadalmaskodtunk.
Biztos elgondolkodott már a KSI, hogy mi a sikerünk titka. (Ha nem, az nagy baj. És meg is látszik az eredményen…). Most segítek egy picit.

Az első, és talán a legfontosabb a csapategység. Együtt iszunk, együtt nevetünk! Nálunk nincsenek sértődések, mindenki mindent megtesz a sikerért, és a focin kívül is összatartunk.
Második az alapos felkészülés. Nem heti egy foci a penzum, hanem vannak közös labdás (péntek telep) és labda nélküli edzések (szombat 10 telep/hegy). Ez meg is látszik, kevesebbet hiányzunk sérülés miatt.
Harmadik a gyémánt. Erről elég, ha annyit tudtok, hogy van. Maradjon a Honvéd titka.
Negyedik a hihetetlen technikai tudásunk. Az én védéseim, Czalbi cselei, Szega lelkesedése, Dénes védekezése, Cigi futóteljesítménye élményszámba megy (Pisti legalább lefogyott). Nem is értem, eddig hogy nem kerültünk a nemzeti válogatott közelébe.

És ez ellen mit tudtok felmutatni?

Beton: Legfőbb csele a hátrapassz. Ezt bárhonnan, akár a mi térfelünkről is be tudja mutatni. Nem lő rosszul, de hamar elfárad. Sérülékeny.
Zizi: A KSI motorja. Jól tartja a labdát, jól cselez, de a kapu előtt már többet hibázik. Kapuban állva a lába lukas. Viszont csak enyhén sérülékeny.
Kornél: Markó Iván győri balett-társulatának oszlopos tagja, a Hattyú halálának állandó címszereplője. Sokat fejlődött az utóbbi időben, de ezt ellensúlyozandó a legkisebb széltől felborul. Ha a Milan játszik, nem ér rá. Sérülékeny és sértődékeny.
Burci: A KSI legveszélyesebbje. Főleg közveszélyes, a fejmagasságban repülő bombáival. Időnként a kaput is eltalálja, akkor gól. Ekkora lövéseket elereszthetne messziről is, de nem szokott a saját térfelén tartózkodni. Nem sérülékeny, de sértődékeny.
TZ: A lesipusi. Oldalról jövő beadás mindig hozzá érkezik. Jobb napján talán még a Honvédba is beférne. Ellenben sérülékeny.
Ruki: A legtechnikásabb. Jól cselez, jól lő, bírja az iramot (de passzolni például szokott?). Nem is értem miért nem lő több gólt. Lehet ahelyett is cselez. Sértődékeny.
Krisz: A kockahas, az egyetlen reménysugár. Akar, soha nem adja fel, nem roppan össze. Nem hiába, a Honvédból lett kölcsönadva.
Ballak: Ááááá…. és még sérülékeny is…

Góóóóóól
Góóóóóól

Na elég legyen ennyi, remélem tanultok belőle, és idén méltó ellenfeleink lesztek. Tavaly volt már időnként fellángolásotok, de hosszú távon nem tudtátok tartani a formát. Ahogy mondani szokták, ez egy “remek alap, erre lehet építkezni”. Most hirtelen egy másik mondás is eszembe jutott, nevezetesen “…-ból nem lehet várat építeni”. Idén kiderül!

Hajrá Honvéd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>