Hókifli (Czalbis)

Ez az a recept, amire mindenki régóta várt, íme Czalbiék “szájkiszárítós” hókiflije. Hegyeket mozgattunk meg, hogy megszerezzük a titkot. Nem ment simán, Czalbi két ujja és egyik füle bánja, de kisajtoltuk belőle. Miután megszereztük, több tízszer megsütöttük, hogy tökéletesítsük (és a dezinformációkat kiszűrjük), és csak most, hogy biztosan tökéletes, bocsátjuk a rendelkezésetekre.

hókifli

Hozzávalók:
- 20 dkg zsír
- 3 tojás sárgája
- fél kg liszt
- pici só
- picivel több cukor (1 kanál)
- 2 picinél picit nagyobb pohár tejföl (negyed liter)
- nem picit sütésálló lekvár a töltelékhez

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom és 5 részre osztom, utána egyenként kinyújtom késhegynyi vékonyra, majd bekenem olvasztott zsírral vékonyan, meghintem liszttel vékonyan. Utána feltekerem, mint a bejglit és tizenkettőbe vágom. Egyenként vékonyra nyújtom, teszek bele lekvárt, kiflinek formázom. 60 db lesz. Bekenni nem kell. Nem teszem túl közel, kicsit nőni fog. Erős lángon sütöm. Melegen még vaniliás porcukorral beszórom. A legvégén megkérem a Czalbit, hogy mosogasson el. Nagyon finom!

Elkészítési idő: 40 perc

A receptet eredetijének feltalálója: Rochlitz Szilveszterné (Czalbi anyja)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>