Pontosítás

Mókuskáim!
Lassan vége a csoportköröknek, és kezdődik a kieséses szakasz, így eljött az ideje, hogy egy picit pontosítsam a játék szabályait. Talán már nektek is feltűnt, hogy megnövekedett a beviteli mezők száma. Mindez nem véletlen :-). Szombattól kezdve nem csak a végeredményre, hanem a tizenegyes párbaj eredményére is tippelhettek. Az első két mezőbe írjátok a 90 vagy 120 perc utáni eredményt, a második mezőpárba (gyíkoknak: a Penalty sor) pedig a tizenegyes rúgásokét. A pontozás lényegében nem változik, az első sor alapján kaptok 10, 7, 6, 1 illetve 0 pontot. Tehát ha 2:1-et tippelsz, de mindez 1:1-es 90 perc után csak a hosszabításban alakul ki, akkor is megkapod a 10 pontot.
A tizenegyesekkel csak bónusz pontokat lehet szerezni, szám szerint hatot, és csak akkor, ha telibe találod az eredményt, és ha előtte döntetlenre tippeltél. Az előző példánál maradva teljesen felesleges kitöltened a második sort (mondjuk bajt nem fog okozni), ha szerinted 2:1 lesz a meccs vége – olyakor nem is gyakran rúgnak tizenegyeseket. Nem kevés a 6 bónusz pont, de a feladat sem egyszerű. Az esély rá nem sok, kb. mint a Führernek 45-ben, de azért próbálkozzatok.

Külön szeretném köszönteni a későn kelőket, akik csak most, vagy nemrég kapcsolódtak be a játékba. Hogy nekik se legyen teljesen reménytelen a helyzetük, az abszolút pontverseny mellett lesznek még “B” versenyek, ahol a kihagyott meccsek nem számítanak, pl. rangsor pont/meccs szerint. Dönci, TZ, van még esély :-)! Nyeremény itt sincs. Viszont remélem a hétvégén elkészülök ezekkel. Igyekszem…
Elég uncsi lett ez a bejegyzés eddig, de hogy ne lankadjon a lelkesedésetek, hallgassátok meg a VB hivatalos számát. Nézem, hallgatom, és nekem most nem lankad.

3 thoughts on “Pontosítás

 1. Hocsi!

  Biztos vagy benne, hogy ez a VB hivatalos száma?
  Eleve a cím árulkodik, hogy “Unofficial”.
  Meg persze a szemfüleseknek feltűnhet, hogy a játékosok nem is a Jabulani-t, a VB hivatalos játékszerét kergetik, hanem valami ősrégi, mértanilag tökéletlen szart. Egyébként sem hinném, hogy egy, az afrikai kontinensen megrendezett VB hivatalos klipjében egyetlen színesbőrű játékos sem szerepelne.

  Az a tény pedig, hogy a fehér csapat nyeri a mérkőzést egyenesen rasszista hozzáállást tükröz, ami nem hiszem, hogy illene a VB, sőt a FIFA szellemiségéhez.

  Arról nem is beszélve, hogy az öltözőben a győztes csapat pezsgővel ünnepel. Ez hallatlan ferdítés, sőt, lárifári! Ezt bármelyik szövetségi kapitány igazolhatja! Amely csapatok ezen a VB-n egyenlőre pezsgőhöz juthattak egyáltalán, azok a nullát teljesítő Nigéria, Algéria, Kamerun illetve Franciaország. És kapcsolódva az előző észrevételhez, ezek mind színesbőrű csapatok.

  :-)

  Jó szurkolást!

  J

 2. Szia Jancsi!
  Jogos az észrevétel. Úgy tűnik engem átvertek! :-)
  Azért a videót nem szedem le, hátha utólag megválasztják hivatalosnak. Kéne egy nagy aláírásgyűjtést indítani. És akkor remélhetőleg ezt játszanák le az M1-en minden meccs után, és nem azt, ahogy Gundel Takács és csapata tátog.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>