Zabos keksz

Kedves éhezők. Mivel többen sírva könyörögtetek, és öngyilkossággal fenyegetőzve kértétek a zabos süti receptjét, meghajlok kívánságotok előtt. Íme az eddig hét lakat alatt őrzött recept.

25 dkg zab (ALDI-ban nagyon olcsó, a kenyereknél találjátok)
18 dkg zabpehely liszt
15 dkg cukor (legyen inkább nád vagy gyümölcs cuki)
20 dkg vaj
2 db tojás
1 tk sütőpor

Ez az alap és ebbe lehet tenni édes fűszereket: fahéj, gyömbér, vanília… Reszelhettek bele narancs v. citrom héjat is, de persze a legjobb a csokidarabos (természetesen étcsoki). Ezek mind illenek egymáshoz, ami van otthon, az mehet bele.

Összegyúróka következik, ragad, tapad, ez normális. Amikor homogén lett a trutyi, akkor kis golyókákat formáztok és lelapítjátok korong, vagyis KEKSZ formára!
TIPP: nedves kezekkel könnyebb!

200 fokra előmelegített sütőben enyhe pirulásig kell sütni (kb. 25 perc, de inkább nézzetek rá többször. Ha már fekete, füstöl, és égett szagot áraszt, akkor már késő!) Amíg forró könnyen törik, picit várjatok a kiemelésével.
Ebből kb 25 db lesz. Érdemes többet készíteni mert zárt dobozban sokáig friss marad.
Remek reggeli, nasi, és vacsora utáni desszert! És még egészséges is.

E bejegyzés nem jöhetett volna létre Annamari társszerző és konyhatünci segítsége nélkül.

7 thoughts on “Zabos keksz

  1. Ha közkívánatra működik a dolog, akkor a userek követelik Czalbi hókifli recepjét. tudod azt a szájkiszárítósat!

  2. A titkos kommandó vagy célt tévesztett, vagy Czalbi leleplezte és hatástalanította őket. Most elindult egy második kommandó, sokkal tapasztaltabb katonákkal. De pszt, Czalbi meg ne tudja!

  3. Köszönöm a receptedet, ma megcsináltam és nagy sikere lett.:) Egészséges és kedved szerint variálható. Lájk.;D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>