Szega legénybúcsúja

Sajnos csak most sikerült szavakba öntenem a múlt hétvégén történteket. Egyrészt annyi minden történt velünk, hogy azt szavakba önteni is nehéz, másrészt nagyjából mostanra tértem magamhoz. Ezért külön köszönet a töményeknek és kedves barátaimnak, akik mindezt tömték belém. Soha többé nem iszom! Azóta persze lezajlott az esküvő, ahol az étterembe lépés után 3 méterrel és 4 másodperccel voltam kénytelen ezt a fogadalmam megszegni. (Azóta persze újra megfogadtam, és ahogy emlékszem az estére, szerintem lesznek még páran, akik majd csatlakoznak…)

túrázunk
túrázunk

A múlt szombati legénybúcsú hiteles krónikája:
10:00 Gyülekezés a telepen.
10:01 Szega megtudja, hogy nem mehet kajakozni, túráznia kell.
10:02 Szega kifejezi nemtetszését, hogy összekócoltuk a jól megtervezett napját. Ahogy ő mondta: “Én bizzztos nem megyek túrázni sehova, f@szom! Megyek kajakozni!”
10:02-10:30 Szega győzködése, és közben készülés a vőlegény nélküli túrára.
10:30 Elindulunk Esztergom felé. Kibontódik az első túrasör. Szega lazul, még nem mosolyog, de már közel áll ahhoz, hogy szóljon hozzánk.
10:31 Ballacsabi megpróbál telefonon rábeszélni 15 embert, hogy ugyan legyen már szivünk, és várjunk még egy fél órácskát rá. De legalább megpróbálta.
11:40 A várva várt megérkezés Esztergomba.
11:40-11:45 Pisi a belvárosban.
12:00 Vízre pattanunk. Megkezdődik a nagy száguldás. Szega tovább lazul, egyszer már majdnem elmosolyodott.
12:10 A bazilika feliratának felolvasása (sz*ptatok szlovákok).
12:15 Segg megmutatása a bazilikánál összegyült túristáknak, akik már régóta erre vártak.
12:16- Szabad foglalkozás. Ez valamiért mindenkinél sörivást, pisilést és ordibálást jelent. 4,2 kmh-val robogunk a cél felé.
12:45 Esztergom máris eltűnik a láthatárról.
12:50 Pár késő és később csatlakozó felvétele.
12:51- Újabb szabad foglalkozás. A sör, pisi, ordibálás programhoz csatlakozik a fürdés is. Tempó lecsökken 3,1 kmh-ra. Lehet be kéne evezni a fő sodrásba, amit Dév szaboltál, mert a beevezés 2 perce alatt rossz irányból sütné a nap.
13:35-13:45 Duna közepén lévő kis, kneip taposós sziget meghódítása. Fürdés, fröcskölőzés, ordibálás. És sör. Meztelen fürdésben minden résztvevő benne van. Sajnos későn eszmélünk, hogy elfelejtettünk lányokat hozni. Így egy kicsit buzis a dolog, de akkor már mindegy.
14:05 Szabad foglalkozás. Sörivás, pisilés, ordibálás. Kivéve Mekgájver Czalbit, aki elhasznált sörösdobozból poharat csinál a Bacardi kólájához.
14:25 Kikötés Szobon, mert ahol komp van, ott kocsma is van! (Köszönet ezért a bölcsességért Szegának)
14:45 Kori borzasztó gyenge csocsózása vereségbe ránt engem is. Sörrel vígasztalódom.
14:50 Újra a hajókban vagyunk. Szabad foglalkozás, ami meglepő mód egyeseknél evezést jelent. Pedig egy kézzel evezni nehéz, mivel a másik kézben stabilan a sör van. Akik a nem evezés mellett döntenek, azok sebessége 0,5 kmh-ra csökken. A szembeszél az úr a vízen.
15:30-40 Az evezős brigád csoportosan fürdik. Próbálják magukat és a hajókat menteni, de őket csak a sokadik motoros húzza ki a vízből. Ezért a fakultatív programért külön köszönet az ötletgazdának, és megszervezőjének, Rátkai úrnak.
16:00 Csurgó csapat is kap felmentő sereget, a dunakanyari házigazdákat, akik lehúzznak minket Rio de Nagymarosra.
16:40 Megérkezés, szárítkozás.
17:10 Bőségtálas vacsi. Nagyon kellett már…
18:00 Csendes pihenő. Egy rövid ideig nem fogy a sör.
18:30 Vége a csendnek. Szabad foglalkozás, és ez valamiért megint ivást jelent. Innentől több részlet homályba veszett.
23:00- Kalandozás a helyi diszkókultúrában.
02:00 Szunya

10:00 Gyülekezés a telepen, zuhany, irány haza. Minden vasárnapi program törölve.

Sajnos csak mostanra sikerült szavakba öntenem a múlt hétvégén történteket. Egyrészt annyi minden történt velünk, hogy azt szavakba önteni is nehéz, másrészt nagyjából most tértem magamhoz. Ezért külön köszönet a töményeknek és kedves barátaimnak, akik mindezt tömték belém. Soha többé nem iszom! Azóta persze lezajlott az esküvő, ahol az étterembe lépés után 3 méterrel és 4 másodperccel voltam kénytelen ezt a fogadalmam megszegnem. (Azóta persze újra megfogadtam, és ahogy emlékszem az estére, szerintem lesznek még páran, akik majd csatlakoznak…)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>