Szuperbóvli

Gondolom nem sokan néztétek az amerikai foci döntőjét a múlt hétvégén. Nem is csodálom, mert igazándiból elég uncsi sport, egy négy órás meccs élvezeti értéke a Fásy mulatóéval vetekszik. A szabályokat meg alig ismeri valaki, legalábbis a környezetemben senki nem tudta rendesen elmagyarázni, hogy miért mennyi pont jár. Csak ilyeneket mondtak, hogyha a kis srác elmenekül a labdával a nagy gorilla elől, az hat pont, ha nem, akkor nincs pont, viszont  ha két bazi nagy állat egymásnak rohan tiszta erőből, az két pont mindenkinek. Továbbá a kis szünetek a játék közben azért vannak, hogy tudjál újabb sört hozni, a félidei hosszú szünet meg a kisebb és nagyobb ügyek elintézésére. Kellhet hely az újabb sörnek.
Azt azonban meg kell hagyni, hogy a játék alapötlete kíváló. Fehér ember eldobja a labdát, a feketék meg rohangálnak utána, összetörik egymást, aztán visszahozzák. Eleinte kutyákkal játszották, de azok szájából nehezebb kivenni a labdát, és párzási időszakban eléggé megbízhatatlanok. Mondjuk ez utóbbiban nincs nagy különbség köztük.
Szerencsére az amerikaiak tudják ezt a játékot rendesen is űzni. Igazi, őszinte ütközésekkel, anélkül, hogy bármilyen kisebbséget megaláznának. Íme a bizonyíték:

Itt a labdán kívül minden gömbölyű!

One thought on “Szuperbóvli

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>